Nieuws

5 schaarse technici in 6 maanden

Homan B.V.

jeroen-van-de-water-aqozmgct6si-unsplash

Een 85 jaar oud familiebedrijf met een mooie historie, dat staat voor kwaliteit. Van huis uit een elektrotechnisch bureau, uitgegroeid tot een van de marktleiders voor elektrische oplossingen. Met disciplines als feestverlichting, aggregaten en de tijdelijke stroomvoorziening voor s ’lands grootste kermissen en evenementen. Mede door covid-19 werd er een nieuwe tak aan het imperium toegevoegd: zonnepanelen specialist Homan Solar. 

Nu Covid voorbij is en alles weer draait als vanouds, is ook de wens naar vakbekwame technici hoger dan ooit. Kwaliteit is de belangrijkste pijler van Homan en de mensen hebben daarin de grootste bijdrage. 

Homan heeft Fullhouse ingeschakeld om de ontstane recruitment uitdagingen aan te vliegen. Voor de komst van Fullhouse, lag deze zware kluif op het bord van de HR-manager. Een hele goede HR-manager weliswaar, maar ook voor haar bleek het niet mogelijk om zonder de verschillende recruitment specialisten, succesvol te zijn. 

Vanaf de start van de samenwerking zijn de rollen en verantwoordelijkheden duidelijk gekaderd. Naomi, Projectmanager RPO bij Fullhouse, heeft samen met haar team en de HR-manager bij Homan, grip gekregen op het proces. Door in-house te werken bij Homan gedurende de opstart, begrijpen we bij Fullhouse als geen ander welke skills, competenties en culture-fit de kandidaten moeten bevatten. 

Recruitment marketing en werken vanuit een geautomatiseerd ATS systeem, was nieuw voor Homan. Het aantal aanmeldingen was, mede door de goede naamsbekendheid van Homan, hoog. De samenwerking tussen de recruiter, HR-manager en het software systeem is bewezen succesvol.

In een halfjaar tijd, startte onder meer een nieuwe werkplaats chef, accountmanager en technici.