Nieuws

Strategisch recruitment en employer branding

Krinkels

1krinkels_9aafd2e4e7991b8cccad4a020124badb

De kans is groot dat je al eens met ze te maken kreeg, weliswaar onbewust. Krinkels BV is 65 jaar geleden begonnen met een boomkwekerij, een bloemenwinkel en de drive om te groeien. Inmiddels bestaat de Krinkels Groep uit meer dan 2000 medewerkers, waarvan er 330 in Nederland werken verdeeld over 8 vestigingen. Zij houden zich bezig met het onderhoud van het groen langs onze snelwegen, zorgen voor veilige oevers en leggen sportvelden aan. De sneeuwvrije perrons? Ook het werk van Krinkels.

Inmiddels is er dus veel veranderd. Wat er niet veranderd is, is de onbetwiste drive om te groeien. En om te groeien, heeft Krinkels deskundige medewerkers nodig. Fullhouse is ingeschakeld om hierbij te helpen. Er is geen behoefte aan een quick fix, maar aan een onderbouwde recruitmentstrategie die voortkomt uit de bedrijfsdoelstellingen. 

Een projectteam van Fullhouse, bestaande uit een RPO-projectmanager, een contentproductieteam en de recruitmentspecialisten, is aan boord gekomen. Tijdens strategische sessies zijn zij in de organisatie gedoken en hebben zij, op verschillende lagen binnen de organisatie, onderzoek gedaan. Hieruit is gebleken hoe men intern over de organisatie denkt en spreekt, waar de eigen collega’s kansen en uitdagingen zien en wat het werkgeverschap van Krinkels kenmerkt. De inzichten zijn gebundeld en gepresenteerd aan het management. 

Krinkels doet tot op heden weinig aan het verbeteren en presenteren van hun werkgeversmerk. Het fundament, een eenduidige Employer Value Proposition (= de belofte die je doet naar je huidige én toekomstige medewerkers) ontbreekt. Ook de activiteiten om dit te communiceren, Employer Branding, laat te wensen over. 

Fullhouse is samen met Krinkels de studio ingegaan om een doelgericht aanvalsplan te schrijven. Grip krijgen op het proces en succesvol zijn in het aantrekken van onder meer omgevingsmanagers en voormannen, is het voornaamste doel. 

De contentproductie wordt op dit moment afgerond, na een professionele fotoshoot op de werklocatie in Breda. Deze beelden zullen straks een onuitwisbare indruk gaan maken op de potentiële kandidaten, voor Krinkels.